18 sep oktober in pompoendorp Kasterlee

Kasterlee staat elke jaar in oktober helemaal in teken van pompoenen. Heel het Kempische pompoendorp is gedecoreerd met pompoenen en er zijn tal van pompoenevenementen. Kasterlee is het dorp van de Pompoenpapeters. Al rond 1700 was pompoenpap de kermiskost van de inwoners van Kasterlee. Wanneer later de aardappeloogst zwaar tegenviel, kwam steevast pompoenpap op tafel van vele Kasterleenaren. 20 jaar geleden werd er voor de eerste keer een pompoendag georganiseerd op de laatste zondag van de maand oktober. Ondertussen kwamen er veel evenementen bij. 

Pompoendag

Op pompoendag kleurt het centrum van Kasterlee helemaal oranje. Je kan genieten van lekkere streekdranken en -gerechten, uiteraard in teken van de pompoen. Die dag wordt ook de weging van de zwarte pompoen gedaan. Zal hij ook dit jaar weer meer dan 1000 kg wegen? Er is ook muziek en kinderanimatie voorzien. 

Wanneer: zondag 20 oktober 2019 van 10 – 18 uur

Belgisch kampioenschap pompoenschieten

In dit ongewone kampoenschap nemen deelnemers het tegen elkaar op met zelf gemaakte reuzenkatapulten. Pompoenen van zo’n 5 à 10 kilo worden zo ver mogelijk weg geslingerd.

Wanneer: zondag 13 oktober 2019 vanaf 11 uur

Pompoenregatta

In deze unieke peddelwedstrijd wordt er gekajakt in grote uitgeholde pompoenen. Naast deze pompoenwedstrijd op het water zijn er ook pompoenspelen voor kinderen en kan je zelf een Halloweenpompoen uithollen.

Wanneer: zondag 27 oktober 2019 vanaf 11.30 uur. 

Kaboutervertellingen

De kabouters van de kabouterberg in Kasterlee zijn tijdens de pompoenmaanden extra in hun nopje. Elke zondag in oktober kan je met een verstelster de pompoentaferelen ontdekken. Voor kindjes van 3 tot 7 jaar. 

Wanneer: elke zondag in september (behalve 08/09)  en oktober 2019 om 14.00 uur. 

Lees meer op: https://www.visitkasterlee.be/thema/1667/pompoenen

Alle foto’s en filmpjes: © Toerisme Kasterlee

Uiteraard doet Corsendonk Hooge Heyde in Kasterlee mee aan de pompoen gekte!

Ontdek ons speciale pompoen arrangement. 

Sorry, geen berichten gevonden voor opgegeven criteria

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.