Kaasfeesten

DE CORSENDONKSE KAASFEESTEN

Na meer dan 10 jaar afwezigheid zijn de Corsendonkse Kaasfeesten helemaal terug! Op 12, 13, 14 en 15 augustus zet Priorij Corsendonk de deuren wagenwijd open om iedereen kennis te laten maken met de Belgische kazen. Bezoekers betalen via voorverkoop of aan de ingang en eten de rest van de dag kaas à volonté. Het grote kaasbuffet bestaat uit verschillende kaastypes waarvan de meeste uit België afkomstig zijn. Uiteraard zorgt brouwerij Corsendonk voor een grote verscheidenheid aan bieren.

 

Naast genieten van lekkere kazen en bieren is er nog van alles te beleven. Zo is er straattheater, kom je van alles te weten over de geschiedenis en de historische gebouwen van de Priorij en zijn er verschillende verenigingen die komen tonen wat ze kunnen. De Kaasfeesten zijn ook een groot feest voor de jongsten. Zij kunnen zich uitleven in verschillende leuke randactiviteiten. De ideale familie-uitstap dus, zeker omdat 15 augustus moederdag is in de provincie Antwerpen. Dit alles gaat door in de prachtige renaissance-tuin van de Priorij. Uiteraard hebben wij bij slecht weer een tent voorzien.

 

 

PROGRAMMA:

Voor de kindjes:
De kinderen kunnen naar hartenlust spelen op springkastelen, in de zandbak en kunnen ze zich uitleven met tal van spelletjes. Leer de geschiedenis van de Priorij kennen aan de hand van de super toffe familiezoektocht ‘ontdek Priorij Corsendonk met monnik Joannes’. Er is ook kindergrime voorzien. Op zondag 13/08 zijn er leuke ritjes op de pony’s van manege Orlie en op maandag en dinsdag leer je een koe melken en zijn er kalfjes.

 

Rondleidingen:
Op zondag 13/08 en 15/08 komt het Tintel Toneel van Oud-Turnhout ludieke rondleidingen geven waar historische figuren op aanwezig zijn. Een rondleiding door de stichters en oude bewoners van de Priorij? Een unieke belevenis!

Op zaterdag 12/08 en maandag 14/08 geven onze gidsen om 14u30, 15u30 en 16u30 rondleidingen waar je alles ontdekt over de veelbewogen geschiedenis van de Priorij. De rondleidingen duren steeds 45 minuten.

 

Voorstellingen:

Op zaterdag 12/08 nodigen we het circusatelier ‘tsirk’ uit Mol uit. Zij gaan aan de slag samen met de bezoekers.

Op zondag 13/08 komen de Lichtaartse kloppers langs. De Lichtaartse vlegeldorsers willen ondermeer het verhaal vertellen van de Kempische boer in zijn zorg voor het dagelijks brood in vorige eeuwen. Vooral de verwerking van koren en graan worden in beeld gebracht tijdens hun optredens in binnen- en buitenland.

Op maandag 14/08 kijken we uit naar het spetterende optreden van harmonie t’ Heremenieke uit Turnhout.

Op dinsdag 15/08 komt de Volkskunstgroep Dophei uit Vosselaar het beste van zichzelf geven tijdens enkele voorstellingen. Volkskunstgroep Dophei wil met vlotte en pittige dansen onze volkscultuur uitdragen naar buitenlandse en binnenlandse podia. Het 5-koppig orkest begeleidt de groep bij optredens.

 

 

PRAKTISCH: 

WANNEER? 12 – 13 – 14 – 15 augustus    |   van 12u00 tot 18u00`

PRIJS PER TOEGANGSKAART AAN DE KASSA*? volwassenen: 15,00€   |   kinderen 3-12 jaar: 7,50€   |   kinderen tot 3 jaar gratis

PRIJS PER TOEGANGSKAART IN VOORVERKOOP*? volwassenen: 13,50€   |   kinderen 3-12 jaar: 6,75€   |   kinderen tot 3 jaar gratis | Prijs incl. servicekost |  klik hier voor uw voorverkoopticket

WAAR? Corsendonk 5 – 2360 Oud-Turnhout

PARKING? De kaasfeesten zijn uiterst fietsvriendelijk. Fietsers parkeren hun fiets op de fietsenparking vlakbij de site. Voor auto’s is er parking op de omliggende weides voorzien aan 2,5€ per dag, per auto.

*Een toegangskaart geeft je toegang voor 1 dag tot de kaasfeesten, dranken zijn niet inbegrepen in de prijs & per consumptie te betalen.