Corsendonk Hooge Heyde – Wat te doen

DE NATUUR IN!
WANDELEN
FIETSEN
Fiets door de vlakke Kempen
KAYAK
Spa all-in activiteit

Op de Kleine Nete kan je een prachtig stuk van de Kempen verkennen op een originele manier. Het vaarwater van de Kleine Nete is lekker rustig, waardoor iedereen, getraind of niet zich kan wagen aan een kayaktocht en met volle teugen van de natuur onderweg kan genieten.

Kayaks huren kan je in taverne Netherust, op amper 10 minuten rijden van Corsendonk Hooge Heyde.

Kom meer te weten!
MOUNTAINBIKE
MET DE KIDS
BOBBEJAANLAND
Bobbejaanland

Bobbejaanland ligt op wandelafstand van Corsendonk Hooge Heyde. Plezier voor groot en klein!

Kom meer te weten!
KABOUTERBERG

Kabouterberg op de Kempense Heuvelrug is een unieke belevenis voor kinderen van 3 tot 7 jaar. In dit bos kunnen kinderen naar hartenlust klimmen, kruipen en in het zand spelen.

Kom meer te weten!
HIDRODOE

Bij Hidrodoe ontdek je de Wondere Wereld van Water. Leer hoe je je eigen waterstofraket moet maken, maak een gigantische draaikolk, en zoveel meer.

Kom meer te weten!
FUN!
POMPOENDORP KASTERLEE

Kasterlee is het dorp van de Pompoenpapeters. Jaarlijks slaat in de herfst in pompoendorp Kasterlee de pompoengekte toe. De gemeente is volledig in de ban van deze reusachtige oranje vrucht. Overal liggen pompoenen en zijn er pompoenevenementen.

Kom meer te weten!
GEITENKAAS POLLE

In het midden van de Kasterleese bossen vind je de hoeve van boer Polle. Je kan geitenkaas kopen in hoevewinkel of  vanaf april tot en met september genieten van een heerlijk geitenijsje of drankje op het prachtige zomerterras.

Kom meer te weten!
WIJNDOMEIN ROOTHOOFT

Wijndomein Roothooft bevindt zich in het hartje van de Kempen. Hun mousserende wijnen worden voornamelijk gemaakt van druiven die in Herentals geoogst worden. In groep kan je de gezellige degustatieruimte bezoeken.

Kom meer te weten!
ESCAPING

De escaperoom van escaping Belgium brengt het verhaal van Elisabeth Bathory, één van de rijkste en machtigste gravinnen van het 16de eeuws Hongarije. Ze ging de geschiedenis in als koelbloedigste vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden.

Kom meer te weten!
CULTUUR
CULTUURSTAD HERENTALS

De Kempische stad Herentals heeft heel wat troeven. Ontdek de statige monumenten, doe een mooie stadswandeling en leer meer bij over de boeiende geschiedenis van deze stad.

Kom meer te weten!
ART CENTER HUGO VOETEN

Een oude graanfabriek aan de oever van het Kempisch Kanaal in Herentals werd omgebouwd tot een kunst- en tentoonstellingsruimte van negen niveaus waarin verzamelaar Hugo Voeten nu een deel van zijn verzameling onderbrengt.

Kom meer te weten!
GRASPOP METAL MEETING

Graspop metal meeting is een vierdaags festival dat in het laatste weekend van juni plaatsvindt.

Kom meer te weten!
REGGAE GEEL

Het 1ste weekend van augustus kan je in Geel terecht voor een weekend vol reggae muziek.

Kom meer te weten!