11 sep De mooiste natuurgebieden in de Kempen

De Kempen is de groenste regio van Vlaanderen met verschillende prachtige natuurgebieden. Ontdek eeuwenoude landschappen en kom tot rust in de prachtige natuur.

De Liereman

Landschap De Liereman in de Kempen (tussen Oud-Turnhout en Arendonk) is een van de oudste natuurgebieden van België. De Liereman is uniek omdat er een grote verscheidenheid aan typisch Kempische vegetaties worden teruggevonden. Tijdens het wandelen komt u natte en droge heide tegen, gagelstruweel, elzen- en wilgenbroek, berken-eikenbos, dennenbos, stuifduin en graslanden. De Liereman biedt een thuis voor 70 soorten broedvogels en verschillende amfibieën en zoogdieren.

Aan het bezoekerscentrum van het natuurgebied vindt u meer info over de verschillende, mooie wandelingen en kan u ook iets drinken. Lees hier meer. 

Turnhouts Vennengebied

Het Turnhouts Vennengebied is een uniek natuurgebied ten noorden van Turnhout van meer dan 200ha bestaande uit vennen, heide en graslanden. Het open landschap is de perfecte omgeving voor verschillende weidevogels.

Er zijn verschillende wandelingen in het Vennengebied, in het bezoekerscentrum kan u uw wandeling plannen. Leer meer.

Prinsenpark

Prinsenpark is een prachtig domein van 215 ha in Retie. Het domein is een groene oase met bossen, weilanden en waterpartijen. De heidegebiedjes herinneren aan de tijd toen de boeren hier hun schapen lieten grazen.

Er zijn 5 bewegwijzerde wandelpaden die door het bosgebied en langs de vijvers lopen. Lees meer.

Hoge Mouw

Het Provinciaal Groendomein Hoge Mouw maakt deel uit van de Kempense Heuvelrug tussen Lichtaart en Kasterlee. De oppervlakte bedraagt momenteel bijna 100 ha. De Kempense Heuvelrug is het grootste reliëf van de regio. Je kan in dit gebied naaldbossen terug vinden afgewisseld met heideveldjes, vennen zoals het Zwart Water of Snepkensvijver, paraboolduinen, holle wegen en loofbosjes. Lees meer.

Alle foto’s: © TPA, Mie De Backer

Een wandelarrangement boeken?

Corsendonk hotels en clubs heeft verschillende hotels in de Kempen. Ze bevinden zich allemaal op kleine afstand van bovenstaande gebieden. Vindt een hotel en arrangement dat bij u past hieronder.

Bekijk alle wandelarrangementen
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.