23 okt De Kempische natuur verkennen met de kids

Wandelen met kinderen is niet altijd even gemakkelijk. In de buurt van de Kempische Corsendonk hotels zijn er verschillende wandelingen helemaal aangepast aan kinderen. 

Het Hekselienpad

Het Hekselienpad in Retie is een avontuurlijke wandeling van 2,5 km om samen met jonge kinderen te doen. Volg Hekselien door een sprookjesachtig stukje natuur langs bruggetjes en hooilanden, helemaal tot aan een heksenspeelplekje. Tijdens het wandelen kom je leuke opdrachtjes tegen. 

Lees meer. 

Pagadderpad

Het Pagadderpad is een wandeling van 2,5 km waar je kinderen onderweg op verschillende manieren worden uitgedaagd om te bewegen: lopen over water, springen, rennen als een vos/konijn/ree, denappels schieten, balanceren, een boot verder trekken, …

Leer meer.

De Kabouterberg

De Kabouterberg op de Kempense Heuvelrug is een unieke belevenis voor kinderen van 3 tot 7 jaar. Het is een bosrijke plek met zand- en duinenruggen waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen, kruipen en in het zand spelen. Er is een leuke wandeling van 1,5 kilometer met enkele stoppunten op leuke locaties, bijvoorbeeld een doolhof, zandvlakte, luchtwortels en een podium.

Lees meer.

Buggy-vriendelijke wandelingen

Wandelen met baby’s en peuters? In Retie zijn er verschillende wandelingen die geschikt zijn om te doen met de buggy: de dorpswandeling, de Sint-Jobwandeling en het Prinsenpark heeft ook een heel aantal wandelpaden die bijna allemaal toegankelijk zijn.

Alle foto’s: © TPA, Mie De Backer

Een weekend met de kids in de natuur?

Corsendonk De Linde in Retie is helemaal aangepast aan kinderen. Op het terrein van de Linde kunnen kinderen zich uitleven op de minigolf, een vernieuwde speeltuin, de petanque-banen, de speelhoek in de resto en nog veel. De Linde heeft ook verschillende gezinsvriendelijke kamertypes.

Vraag gerust meer uitleg en kaartjes van de wandelingen aan onze receptie!

Lees meer over Corsendonk De Linde
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.