Corsendonk De Linde – Wat te doen

ONZE TROEVEN
fietsen
fietsweekend
  • Begeleide fietstochten met een streekkenner te reserveren
  • Fietsknooppunten 92 en 7 lopen doorhet terrein : idéaal om uw fietstochtente starten!
  • Persoonlijk uitgestippelde fietsroutesdoor/met onze streekkenner + tips voor lunchplaatsen en cafés
  • Unieke culinaire fietsroute: drie tussen- stops met telkens een lekkere pauze in voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht
  • Fietsverhuur mogelijk aan de receptie: gewone en elektrische fietsen
  • Elektrisch oplaadpunt en persoonlijke fietsstalling
Wandelen
  • Infobrochure met routes van twee prachtige wandellocaties
  • Uitgestippelde wandellussen
  • Begeleide wandelingen met streekkenners!
  • Natuurreservaat De Liereman en Prinsenpark in de buurt
Uitgebreid aanbod voor kinderen

Zowel op het terrein van De Linde als in de nabije omgeving zijn er verschillende leuke activiteiten om de perfecte dag met kinderen te beleven. Scroll naar beneden om ze te ontdekken!

Escaping

Op het domein van de Linde vind je Escape Belgium. Een escape room is een interactief spel waarbij u als team opgesloten wordt in een kamer. U moet samen met uw team door middel van het oplossen van puzzels en het zoeken van aanwijzingen proberen te ontsnappen. Hiervoor krijgt u één uur de tijd. Tijdens de 60 minuten dat u opgesloten zit ondekt u het verhaal van Elisabeth Bathory die bekend staat als de koelbloedigste vrouwelijke seriemoordenaar aller tijden.

NIEUW: SCHLAGERNAMIDDAGEN IN CORSENDONK DE LINDE
CORSENDONK DE LINDE STELT VOOR:

Exclusieve shownamiddagen met verfijnd koud en warm buffet, inclusief dranken gedurende lunch en nadien een wervelde artiesten parade in intieme en huiselijke setting. Ontmoet je favoriete artiest dit jaar in Corsendonk De Linde! Wees snel, het maximum aantal plaatsen per namiddag zijn beperkt!

Ontdek hier meer
OP HET TERREIN

Ook op het domein van De Linde zelf hoef je je geen minuut te vervelen.

KINDERSPELLEN

De Linde heeft verschillende leuke spellen voor binnen én buiten.

TENNIS

Tip: neem best zelf raketten en ballen mee.

SPRINGKASTEEL

Tijdens familieweekends en feesten kunnen kinderen zich amuseren op het springkasteel.

PETANQUE
Petanque Corsendonk De Linde
BUITENSPEELTUIN
TAFELTENNIS
HOOGTEPARCOURS
KINDERHOEK
kinderhoek Corsendonk De Linde
MINIGOLF
minigolf Corsendonk De Linde
DE NATUUR IN!
Het prinsenpark

Het Prinsenpark is een prachtig domein van 215 ha in de Antwerpse Kempen waar je je meteen zal thuis voelen. Het is een groene oase met bossen, weilanden en waterpartijen.

De Liereman

Een prachtig natuurgebied met bossen, heide, graslanden, stuifduinen en vennen.

Sas4-toren

Op het grondgebied van Dessel, ter hoogte van Sas4, kruisen drie kanalen: een unicum in Europa.. De toren is 37 meter hoog en geeft een schitterend uitzicht. Hij telt 217 trappen en is makkelijk te betreden.

Fietsverhuur
Huurfietsen van Corsendonk De Linde

Wist je dat je bij Corsendonk De Linde fietsen kan huren? Graag wel even op voorhand reserveren.

Landschapswandeling

De landschapswandeling bestaat uit verschillende lussen gaande van ca. 5 km tot 16,5 km. Vertrekken kan aan Corsendonk De Linde. Afwisseling troef op deze wandeling. Je ontdekt onder meer een uitloper van de Kempense Heuvelrug, met zijn zandduinen en naaldbomen, de kronkelende Nete en open vlakten.

Dorpswandeling

Retie is een kerndorp. Omringd door zijn vele gehuchten (Looiend, Pontfort, Geenend, Hodonk, Bosend, Duinberg, Watermolen, Brand, Werbeek) en de deelgemeente Schoonbroek, is de markt het centrale punt waar de belangrijkste verkeerswegen elkaar kruisen. De dorpswandeling vertrekt aan De Linde.

Talanderwandeling

De Talanderwandeling is 11 km en een verkorte versie is 5,5 kilometer lang en volgt de knooppuntenborden van wandelnetwerk Kempens Landgoed. De volledige wandeling is op onverhard terrein, in stil gebied en erg mooi. In 2014 werd de Talanderwandeling dan ook verkozen tot wandeling van het jaar.

‘Boeren langs de Grote Gracht’ wandeling

Je doorkruist een uniek ontginningslandschap met afwisselend hooilanden, akkers en beekjes. De afstand van de totale route bedraagt 8,9 km. De wandeling volgt knooppunten van het netwerk ‘Kempense Heuvelrug’. Deze wandeling is genomineerd voor ‘wandeling van het jaar 2018’.

Corsendonk fietsroute
fiets- of wandelarrangement

De Corsendonkroute is een fietstocht van 46 km en passeert weiden, bossen, gehuchten, monumenten, enkele residentiële wijken en bovenal veel groen.

Prinsen fietsroute
Fiets door de vlakke Kempen
De Prinsenroute is een traject van 43,5 km. U fietst door- heen Retie, Geel, Kasterlee en Oud-Turnhout. De route passeert langs het Prinsenpark en Corsendonk De Linde.
Vaartketsers fiets-route
De Vaartketsersroute is een aangename fietstocht langs dit4 5 km lange traject. Kanalen en witzandontginning zijn prominent aanwezig. Deze route passeert De Linde.
Rondom abdij Postel fietsroute

Met deze route (55,7 km) verkent u het gebied tussen het kanaal Herentals – Bocholt en de Nederlandse grens. Deze route komt uiteraard voorbij de Abdij van Postel en Corsendonk De Linde.

Toegankelijke fietsroutes

Minder mobiel? Ook dan kan je genieten van het fietsknooppuntennetwerk. Vanuit De Linde vertrekt een toegankelijke fietslus. Lees HIER meer.

MET DE KIDS!
Kabouterberg

Een bos met zandduinen en luchtwortels waar kabouterbordjes u de weg wijzen. Hier kunnen kinderen naar hartenlust klimmen, kruipen en in het zand spelen.

Hekselienpad

Het Hekselienpad is een avontuurlijke wandeling van ongeveer 2,5 km om samen met jonge kinderen te doen.

Pagadderpad

Het Pagadderpad (2,5 km) is een supertoffe wandeling waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten en zich vuil maken.

Buggy-vriendelijke wandelingen

In Retie zijn er verschillende wandelingen die geschikt zijn om te doen met buggy: de dorpswandeling, de Sint-Jobwandeling en het Prinsenpark heeft ook een heel aantal wandelpaden die bijna allemaal toegankelijk zijn.

Hidrodoe

In dit interactieve water-doe-centrum ontdekt u de wondere wereld van water op een leuke en speelse manier.

Kinderzoektocht Priorij Corsendonk

Samen met Monnik Joannes gaan kinderen op zoek op het domein van Priorij Corsendonk. Onderweg leren ze van alles over de geschiedenis van de Priorij. Vlak bij de Priorij kan je een hoeve-ijsje eten. Het is ook mogelijk om met de huifkar naar deze locatie te reizen.

Binnenspeeltuin Calimero

In Calimero te Retie kunnen tot 50 kinderen van 0 tot 12 jaar zich heerlijk uitleven in een heuse binnenspeeltuin. Je kan er klimmen over hindernissen, klauteren langs klimtouwen, glijden langs een paal en zwemmen in het ballenbad.

Geitenboerderij Polle

In deze Kempense geitenboerderij kan je heerlijke geitenmelk-producten proeven.

Pannenkoekenboot

Op de pannenkoekenboot kan je meer dan 285 pannenkoeken proeven.

Netherust

In taverne Netherust kan je minigolfen, snookergolf, kajakvaren op de Nete, spelen in de speeltuin of gewoon te genieten van een drankje en een hapje.

Binnenspeeltuin Kleuterstad

Kleuterstad Turnhout is een unieke overdekte binnenspeeltuin waar enkel kleine kindjes tot MAXIMUM 7 jaar toegelaten worden. Heel de speeltuin is er speciaal op gericht om kleutertjes te kunnen ontvangen.

AVONTUUR
Kajak aan de watermolen van Retie
Spa all-in activiteit

Op de Witte Nete bevindt zich een schilderachtige graanwatermolen uit de 14e eeuw. Van hieruit kan je de Nete afvaren met de Kajak.

Bobbejaanland
Bobbejaanland

Dit spetterende pretpark heeft meer dan 50 attracties en wordt niet voor niets het ‘plezantste land’ genoemd.

Het Zilvermeer

Zwemmen, spelen, sporten, wandelen, vissen en zoveel meer, u kan het allemaal aan het Zilvermeer!

Sunparks

Hier ontdekt u de subtropische zwemwereld. Waterplezier staat er centraal: golfslagbad, glijbanen, kinderzwembaden zijn slechts een paar van de attracties.

CULTUUR
Abdij van Postel

De abdij is een geliefde bestemming voor vele bezoekers. Je kan de kruidentuin en abdijwinkel bezoeken. De Molse Gidsenkring organiseert rondleidingen voor groepen in de gebouwen.

Turnhout

Turnhout wordt beschouwd als hoofdstad van de Kempen en was in 2012 Cultuurstad van Vlaanderen. Turnhout heeft enkele intressante musea: het begijnhof met museum, Taxandria museum en Nationaal Museum van de Speelkaart. Je kan Turnhout ook met gids bezoeken. Tijdens deze stadswandeling ontdekt u alle deze pareltjes van deze kleine, maar gezellige stad.

De molens van Retie

Heeft u u al eens afgevraagd hoe een watermolen/windmolen te werk gaat en hoe hij water of wind tot energie kan omzetten? Dan kan u de water- en windmolen in Retie bezoeken. Ze zijn allebei in de omgeving van Corsendonk De Linde te vinden. U kan de molen elke laatste zondag van de maand van 14.00 u tot 17.00 u aan het werk zien.

Priorij Corsendonk

Elke laatste zondag van de maand kan je om 14u00 de Priorij bezoeken met gids. Je komt meer te weten over de geschiedenis van de Priorij, het leven van de monniken en de gebouwen. Op andere momenten is het uiteraard mogelijk in groep de Priorij met gids te bezoeken

In groep

De Linde is de perfecte locatie voor groepsvakanties, bosklassen, workshops, kampen, … Naast alle activiteiten hierboven zijn er nog veel leuke
bezienswaardigheden in de buurt van De Linde die in groep bezocht kunnen worden.

Ecocentrum De Goren

In dit ecocentrum worden voor kinderen  veel educatieve themawandelingen georganiseerd! Je leert hen kennis maken met kruiden, wateronderzoeken, stenen en zand, compost en zelfs een trollenwandeling!

Hooibeekhoeve

Bij De Hooibeekhoeve maakt u kennis met de hedendaagse landbouw en de invloed ervan op het platteland, de natuur en het milieu. Hier bevindt zich het praktijk – en voorlichtingscentrum voor melkveehouderij, voedergewassen en plattelandsontwikkeling.

 

Sint-Jozefhoeve

Dit melkveebedrijf biedt u de kans om het leven van de boerderij van zeer dichtbij te leren kennen. Er zijn tal van leuke arrangementen beschikbaar.

Fakkeltocht in Retie

Niets zo leuker dan een avondwandeling te maken met fakkels om zo het dorp waar u verblijft te leren kennen. Onder begeleiding van een streekgids leert u leuke weetjes over Retie en maakt u een tussenstop voor een lekkere (warme) chocomelk.

Kookworkshop in De Linde

Gezellig een namiddagje koken in de Linde? Bereid zelf jullie eigen receptie voor door samen met de kinderen allerhande kleine gerechtjes te bereiden. Dit kan gaan van pizza’s tot fruittaartjes en feestsatés.

Filmavond in de Linde

Als avondactiviteit stelt de Linde graag één van haar moduleerbare zalen ter beschikkingvoor het organiseren van een gezellige filmavond. U kan zelf uw dvd meenemen, wijzorgen voor beamer, projectiescherm, frisdrank en natuurlijk popcorn!

Isotopolis

Een uitzonderlijke kans om een bezoek te brengen aan een opslagplaats voor verwerkt laagradioactief afval. Bezoek bovendien ook het vernieuwde bezoekersgedeelte in de verwerkingsinstallatie voor laagradioactief afval.

Bingo avond in De Linde

Stel uw geluk op de proef en laat de bingoballen maar rollen! Wie weet wint u wel leuke prijzen.

Dansavond in De Linde

Misschien hebt u wel zin om uw beentjes wat te bewegen, dan kunt u deelnemen aan onze dansavond en kan Cliff er voor zorgen dat dit een avond wordt om nooit te vergeten! Wij werken samen met One Man Orchestra , die ook nummers op aanvraag voor u draait!

Boottocht met de Zander

Tijdens de vaart vertelt een erkende streekgids uitvoerig over het ontstaan van de kanalen, de ontdekking van het witzand, de toepassingen ervan, de witzandontginner Sibelco, de meren en de herbestemming ervan.

HET SCHOONBROEKS RETABEL

In de Sint-Job kerk in Schoonbroek, een deelgemeente van Retie, bevindt zich een prachtig retabel. Dit kunstwerk dateert van het jaar 1530. Samen met een gids kan u deze parel van Schoonbroek bezoeken. De kerk bevindt zich op 3 kilometer van De Linde. U kan kiezen om hier metde fiets of per huifkar heen te gaan. Fietsen kunnen bij ons gehuurd wor- den en ook voor de huifkar kan gezorgd worden.

Bezoek Natuurpunt Museum en educatieve natuurtuin

In het Natuurpunt Museum bevindt zich een permanente collectie, tijdelijke tentoonstellingen en een educatieve tuin. U krijgt een rondleiding zodat u kan zien dat het gespecialiseerd is in natuur en erfgoed. Nadien kan gekozen worden tussen een reeks begeleide thematische wandelingen in een natuurgebied in de omgeving.

MEER INFO

Komt u met met uw partner, gezin of familie?

Bekijk HIER onze gids voor individuele bezoekers.

Komt u in groep?

Bekijk HIER onze gids voor groepen.