Herfst in pompoendorp Kasterlee

Categorie
Arrangementen, Arrangementen, Corsendonk Hooge Heyde, Gastronomie, Gastronomie, Kempen, Kempen, Toerisme & Cultuur, Toerisme & cultuur
Over dit project

HERFST IN POMPOENDORP KASTERLEE

@ Corsendonk Hooge Heyde

Kasterlee is het dorp van de Pompoenpapeters. Jaarlijks slaat in de herfst in pompoendorp Kasterlee de pompoengekte toe. De gemeente is volledig in de ban van deze reusachtige oranje vrucht. Overal liggen pompoenen en zijn er pompoenevenementen.

 

Van vrijdag 19/10/2018 tot zondag 21/10/2018

 

  • Welkomstaperitief bij aankomst
  • 2 overnachtingen inclusief uitgebreid ontbijtbuffet
  • Op vrijdag: Gastronomisch 3-gangendiner in ons restaurant
  • Op zaterdag: Gastronomisch 4-gangen “pompoen” diner in ons restaurant
  • Vrij bezoek aan de Pompoendag in Kasterlee (inkomticket niet inbegrepen)

 

Prijs per volwassene: 

€ 214,00 op basis van twee personen per kamer

€ 303,50 op basis van één persoon per kamer

 

Boek nu

 

21/10/2018 POMPOENDAG

AMBACHTENMARKT: De Pompoendag lokt zo’n 10 000 bezoekers naar het centrum van pompoendorp Kasterlee. Het is één van de hoogtepunten in pompoenmaand oktober. De markt is dan het decor van een gezellige en drukbezochte ambachtenmarkt. Je kan er kennismaken met allerlei oude ambachten.

POMPOENLEKKERS: Ook is het smullen geblazen. Tal van kraampjes serveren pompoenlekkers. Van pompoenwafels tot pompoenfritten, pompoensoep, pompoenbier en nog veel meer. Zeker het proeven waard! Een streepje muziek en kinderanimatie zorgen mee voor een fijne sfeer. Kinderen kunnen zelfs een ritje maken in een heuse pompoenkoets.

POMPOEN WEGEN: Op Pompoendag is het uitkijken naar de weging van de zwaarste pompoen. Kasterlee gaat prat op het kweken van reuzegrote pompoenen. Inschrijven voor de wedstrijd kan ter plaatse in de voormiddag.

Praktisch:

Zondag 14 oktober 2018 van 10.00 – 18.00 uur

Kostprijs: 3 euro (inclusief bonnenblad),
gratis voor kinderen onder de 12 jaar