25 jun 48 uur in Spa

De kuuroorden van Spa dateren al uit de zestiende eeuw. In 1781 noemde de Oostenrijkse keizer Jozef II de stad het Café van Europa. In die tijd kwam zowat iedereen met naam naar Spa, van beroemde kunstenaars en hooggeplaatste geestelijken tot vooraanstaande edellieden en gekroonde hoofden. Om maar te zeggen dat Spa – de blauwe parel van de Ardennen – eeuwen geleden al een favoriete bestemming was om te kuren.

ZATERDAG

Spa

10.00 uur – Peter-de-Grotebron

Waar begin je een bezoek aan een kuurstad beter dan bij de bron? De Peter-de-Grotebron staat in het midden van de stad en spuit elke dag 21.000 liter koolzuurhoudend water, rijk aan ijzer en minerale zouten. Bewonder in het gebouw van architect Victor Besme het negen meter lange Gulden Boek van Spa, een schilderij van Antoine Fontaine met bijna honderd personages die ooit Spa bezochten. Ook de toeristische dienst, waar je kaarten kan verkrijgen met de wandelroutes in de rijke natuur buiten de stad, heeft er onderdak.

10.30 uur – In het hart van Spa

Een korte wandeling vertrekt aan de Place Royale en laat je de belangrijkste plekken van de historische binnenstad ontdekken. Zeer interessant zijn het Parc de Sept Heures, de Leopold II-galerij, de koninklijke villa, de monumentale Cascade en de prachtige Maison Charlier in art nouveau stijl. Met de applicatie SityTour, tover je de wandeling zo op je smartphone. Ook op www.spatourisme.be vind je de wegbeschrijving.

14.15 uur – Door de bossen van Spa

Heb je bij de toeristische dienst een kaart met de lokale bewegwijzerde wandelingen gekocht, dan heb je de keuze uit twintig verschillende parcours, variërend van vijf tot vijftien kilometer en  van makkelijk of gezinsvriendelijk tot iets moeilijker. Ook deze circuits kan je met de app SityTour downloaden op je smartphone. Tip: in de bossen vind je nog meer minerale bronnen.

ZONDAG

Thermen Spa

10.00 uur – Vlooienmarkt in de Galerie Léopold II 

Onder de fraaie gietijzeren structuur van de gaanderijen in het Parc des Sept Heures houdt Spa elke zondag- ochtend rommelmarkt. Antiek, brocante, snuisterijen en oude boeken trekken er telkens weer een paar duizend bezoekers.

11.30 uur – naar de koninklijke villa

Koningin Marie-Henriette hield residentie in Spa. In haar villa kan je vandaag twee musea bezoeken: één over de geschiedenis van de kuurstad, geïllustreerd met heel wat voorwerpen; het andere over het paard, in de koninklijke stallen. Gratis elke eerste zondag van de maand, vanaf 1 maart. Avenue Reine Astrid 77b. www.spavillaroyale.be

14.30 uur  – Kuren in de thermen

Je kan voor een exclusief weekendje kuren naar Spa, maar een standaardbezoek van drie uur aan de thermen lijkt ons een heerlijke afsluiter. Je krijgt toegang tot achthonderd vierkante meter binnen- en buitenbaden met water van 33 graden, sauna’s, hamams en relaxatieruimtes.

Een weekend Spa boeken?

Corsendonk Sol Cress is gelegen in de straat van de thermen van Spa, aan de rand van het bos van Staneux. Met de kabellift die vertrekt in de thermen van Spa ben je direct in het centrum van Spa.

Spaloumont 5, B-4900 Spa |  info.solcress@corsendonksolcress.com | +32 (0) 87 77 23 53

Boek bij Sol Cress in Spa
Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.